Lajcsi király 2009.01.12. 08:59

Kaméleon




Jan. 17- én vetítik a moziban Goda Krisztina Kaméleon című filmjét. Jómagam már túl vagyok rajta, még Kecskeméten megejtettem a megtekintését. Nos, a film nagyon jól sikerült alkotás az emberi gyengeségről. Arról, hogy mindenki becsapható. Mindannyiunknak vannak titkos vágyai, és szeretnénk, ha valami csoda folytán ezek az álmok beteljesülnének.
Gábor (Nagy Ervin- remek, kiváló a szerepben) egy hazudozó. Arra apellál, hogy kikutassa a nők titkos álmait, és látszólag teljesítse őket. Látszólag, hiszen valójában kijátsza őket, kicsalja a pénzüket, majd odébbáll. Azután találkozik Hannával (Hámori Gabi), a szépséges táncosnővel, és ő maga is csapdába esik. Szembe kell néznie azzal, hogy ki is ő valójában. Nem nagyon tudja már, mert sok megjátszott szerep között valahol elveszett.

Ha a film után nem pattanunk föl a kukoricás zacskót csörgetve, hanem elgondolkodunk, akkor feltehető a kérdés: Vajon minket be tudna- e csapni egy ilyen szélhámos? Szép szavakkal, fondorlattal el tudná- e rabolni a szerelmünket, pénzünket, munkánkat? Van- e olyan titkos- nem titkos vágyunk, amiért mindent odaadnánk? Mitől félünk? A magánytól? A sikertelenségtől? A nincstelenségtől? A betegségtől? Hol van az a gyenge pont, amibe belekapaszkodhatna egy Gábor, Zoltán, Kata, vagy nevezzük bárhogyan?
Létezik- e olyan ember, aki minden fondorlaton átlát, és annyira elégedett az életével, hogy nincs szüksége egy kaméleonra, aki- ha hamisan is- ideig- óráig elringatja őt egy szépséges álomvilágba?
Ajánlom a filmet, Goda Krisztina ismét bizonyított. Érzékeny, kifinomult, gondolkodó rendező, és a szereplők kiválasztásánál is remekelt.

 Bemutató: Jan. 17- 18.: 19 óra

Ps: Azt azért hadd jegyezzem meg a kaméleonok védelmében, hogy:

"Mindenki azt hiszi, hogy a kaméleon azért változtatja a színét, mert el akar rejtőzni. Pedig ez nem így van. A hangulatától függ, hogy milyen a színe: hogy elégedett- e vagy mérges, hogy fél, vagy hogy túl sok neki a fény, vagy hogy éjszaka van, vagy hogy hideg van..."

                                                                          / Tippi Afrikában/

A bejegyzés trackback címe:

https://lajosmizse.blog.hu/api/trackback/id/tr41872259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása