Lajcsi király 2009.01.11. 11:45

Madarak

Néhány napja a hidegre való tekintettel etetőket tettünk ki a ház körüli fákra. Napokig csend volt, nem jött egyetlen szárnyas sem. Aztán elvétve egy- két cinege. Már gondoltam is, felesleges felhajtás volt az etetők szerelése, viszont ma reggelre iszonyatos invázió kezdődött. Cinegék, őszapók, és pintyek suhognak a kertünkben.
Kedveskéim! Iszonyú hideg van, éheznek az állatok. Kérlek, jusson eszetekbe, és tegyetek ki magokat (a piac melletti takarmányboltban kis pénzért kapható napraforgó és vörös köles). Csodás látvány, és remek érzés, ha az ember átsegítheti őket a nehéz időszakon.

Ps: Ha van fotótok hasonló témában (természetesen home fotóra gondolok), küldjétek el, és felteszem!
Éljenek a madarak!

4 komment

Címkék: segítség

A bejegyzés trackback címe:

https://lajosmizse.blog.hu/api/trackback/id/tr76870575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SpG 2009.01.17. 19:22:26

Évek óta etetjük őket, így most is. Kicsit aggódtunk miattuk, mert az ünnepeket nem töltöttük itthon és az etetőket max másfél nap alatt kiürítik. Ezért sok faggyúgolyót tettünk ki, ami tovább szokott tartani a napraforgónál.
Errefelé eleinte cinkék (kék és szén), meggyvágó, zöldike és tengelic járt, azonban ez utóbbiak teljesen kisajátították a kaját. Elképesztően agresszívek és ezt csak a saját fajtájuk viseli el. Küldök néhány fotót a ctro-ra.

Lajcsi király · http://lajosmizse.blog.hu 2009.01.18. 05:19:55

@SpG: Ááá, zöldike nálunk is rengeteg! Meggvágó csak egyetlen egy jött, tengelic is egyre több, és újabban verebek. A cinegék óvatosak, mióta nagy a tömeg, csak a kert hátuljában egyetlen helyre járnak.
A postaláát valami miatt egyelőre nem tudom kinyitni :-( Amint sikerül, teszek fel fotókat. aszongya, hogy alaphelyzetbe áll, mikor betölt.
süti beállítások módosítása