Péntek délutáni kijelentése miatt azonnali vizsgálatot indítottak Pásztor Albert, miskolci rendőrkapitány ellen. Felelőtlen és kirekesztő módon közölte az elmúlt két hónap bűnözési statisztikájának mérlegét, miszerint december és január hónapban Miskolcon elkövetett rablási bűncselekmények elkövetője cigány származású volt. Legalábbis Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter szerint fentebbi kijelentés döbbenetes, és felháborító, valamint emberi jogokat sárba tipró. Kezdeményezte is az azonnali vizsgálatot az ügyben, Pásztor Albertet pedig az eredmény megszületéséig másik pozícióba helyezte.
Úgy is van! Már megint egy csúnya, rasszista kijelentés. Micsoda megkülönböztetés ilyet állítani, hogy cigányok raboltak? Gusztos Péter is megmondta, egy felelős személy nem ragadtathatja magát "ilyen" (milyen???) kijelentésekre. Nem tudom különben, hogy mit kellett volna mondania a kapitánynak, ha megkérdezik, kik követték el ezeket a bűncselekményeket. Ha ködösít (nos, mindenféle emberek voltak ott...), az ugyebár a közvélemény megtévesztése, ha nem mond semmit (nem is tudom, kik voltak...), az a tények elhallgatása, ha tagad (nem cigányok voltak!), az hazugság. Akkor mit és hogyan? Vagy egyáltalán ne beszéljen erről? Az megint csak a lényeg megkerülése.
Megint egy szemforgató felhördülés, ami tagadni akarja egy probléma létezését, ezzel elodázva a lehetséges megoldásokat. Ha Miskolcon a cigányok raboltak, akkor miért nem lehet ezt kimondani? Főképp úgy, hogy azóta már kiállt a rendőrkapitány mellett Farkas Félix, a mezőkövesdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, és maga a megyei vajda is.
Hoppáré! Ők azt mondták, nincsen ebben a mondatban semmi hátrányos megkülönböztetés, a szó klasszikus értelmében vett "cigányozás", egyszerűen  ezek a tények, amiken addig nem is lehet változtatni, amíg nem beszélünk róluk nyíltan. Lakatos Attila támogatja a szimpátia tüntetést, amit vasárnapra szerveznek Pásztor Attila mellett.
Na most akkor mi van? Lehet, hogy engem is áthelyeznek, ha azt mondom, létezik cigánybűnözés? Ahogy persze létezik adócsalás, fekete gazdaság, sikkasztás is, amely bűncselekmények elkövetői pedig igen kis százalékban romák. Létezik ilyen bűnözés is, beszélnek is róla nyíltan, próbálják visszaszorítani kemény módszerekkel. Semmiféle felhördülést nem hallok egyik politikai oldal részéről sem, ha azt mondom, az adócsalások elkövetői december és január hónapban x városban kizárólag nem roma származású (magyar?, fehér?) emberek voltak. Ha ezt így mondhatom, akkor miért nem lehet nyíltan elismerni, hogy az utcai rablások, betörések, egyebek elkövetői pedig 90%- ban cigányok voltak (persze kizárólag csak Miskolcon)? Miért nem lehet, ha egyszer EZ AZ IGAZSÁG? Ezzel a látszólagos védelemmel vajon a cigányság érdekeit szolgáljuk? Nem. Ez egy szemforgató, álszent viselkedés, ami egy nagyon fontos probléma megoldását teszi lehetetlenné. Jelesül azét, hogy a cigány kisebbséget egy önmagáért, és az országért felelős közösséggé tegyük. Egy olyan közösséggé, amely nem segélyre vár, és nem bújik a megélhetési bűnözés erőltetve kitalált fogalma mögé, a "hátrányosan megkülönböztetett vagyok" védelme mögé, hanem megtanul szembenézni a hibáival, felmérni a lehetőségeit, és mint közösség tenni a saját felemelkedéséért. Ahogy Farkas Félix, és Lakatos Attila szembe mert nézni a tényekkel, és merte azt mondani, hogy ostoba, és álságos támadást kapott a miskolci rendőrkapitány a kimondott igazságért.

A bejegyzés trackback címe:

https://lajosmizse.blog.hu/api/trackback/id/tr91914910

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.01.31. 21:29:08

Sötét idők                       Idézetek Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányról, kommentár nélkül. Harminc éve szolgál rendőrként a pénteki kijelentése után más beosztásba helyezett miskolci r…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása