Visszhangzanak a híradások a rendőrség tavalyi eredményeitől. Eszerint 40 éve nem volt ennyire alacsony a közúti halálos balesetek száma az országban, mint az elmúlt hónapokban. Ez egyértelműen a zéró tolarencia bevezetésének köszönhető- állítják a szóvivők.
Nincs is ezen mit vitatni. Én is úgy gondolom, hogy van összefüggés a megnövekedett szigor, valamint az elért eredmények között. Nem is baj, hogy így van. Legyen csak keménység a rendőrség részéről, ha az állampolgár rendetlenkedik. Aki iszik, az ne vezessen! Fújassák meg a szondát, aztán ha valamit mutat, akkor zsebre a jogsival, és nyomás haza két lábon.
Már ha mutat valamit... ugye. Mindenféle tippek keringenek közszájon, hogy miképpen lehet "becsapni" a szondát. Ezt egyél, azt egyél, ekkor egyed, akkor igyad, így fújjad, úgy fújjad... A rendőrség pedig modernizál, fejleszt, vásárolja a legújabb cuccokat, hogy hatékonyabban tudja elcsípni az ittas vezetőket. Most éppen 160 millió forintot költöttek egy olyan műszerre (bocs, 160 olyan műszerre), melyet még becsapni sem kell: egyszerűen nem működik.
És hogy a rendőrnek is élesben kell ezzel a "cikivel" szembesülnie? Nem is értem... Talán ha a szerződéskötést egy kupica pálinkával szentesítik, s még ott, az aláírás előtt megfújják a  csodaszondákat, kiderült volna, hogy a műszerek képtelenek érzékelni az alkoholt.


Ps: Csak úgy mellékesen jegyzem meg... úgy helyi dolgokra lebontva, hogy talán nálunk is lehetne modernizálni. Mondjuk egy új telefont szerezni a rendőrségre, ugyanis éjszakánként, mikor bizonyos helyeket szétvernek bizonyos emberek, akkor a segélykérő polgárnak kimondottan olyan érzése van, hogy az örs telefonja nem működik... Vagy nincs is ott olyan. Mert biz' hiába csörgetjük eszeveszett módon, mintha meg se hallanák. Aztán ha valaki fel is veszi a kagylót, akkor meg mintha a járművekkel történne valami, merthogy olyan nehézkesen sikerül kiérni a helyszínre, hogy addigra általában már meg is oldódik az ügy. Amit akartak, azt szétverték, akit akartak, azt lenyomták, a rend fürge őre már csak a romokat találja. Szóval javaslom, a telefonok mellett a járműparkot is cseréljék gyorsabbra, modernebbre. Akkor minden bizonnyal meg is oldódik minden gond egycsapásra, és beköszönt a csendes, lopás-, bűnözés-, és verekedésmentes jobb világ.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lajosmizse.blog.hu/api/trackback/id/tr51892683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mnmnbkhj 2009.01.21. 20:10:41

annyiban igaz,hogy tényleg nagy eredményt mert kismilliószor több autó flangál az utakon
süti beállítások módosítása